Schepijs, steak en Salta.
Hallo allemaal!
Inmiddels ben ik in Salta, afgelopen zaterdagavond ben ik vertrokken uit Córdoba en na een busreis van zo´n 12 uur hier aangekomen.
De pannenkoeken die Yvonne en ik afgelopen donderdag hadden gebakken waren een succes! We hadden echter wel redelijk wat improvisatievermogen nodig om het voor elkaar te krijgen, er was namelijk alleen één kleine steelpan (zonder aanbaklaag) en één kleine, diepe pan. Ook een spatel o.i.d. was nergens te vinden, dus moesten we gebruik maken van onze omgooi-skills. Maar het is gelukt! En na die eeuwige pasta en pizza, waren pannenkoeken ook wel een welkome afwisseling.
De volgende dag een mooi afscheidsfeestje gehad, eerst met een groepje mensen in de residence wat gedronken en daarna met zijn allen naar een club gegaan. Gek hoe snel de tijd hier gaat. De eerste week had ik het gevoel nog een eeuwigheid hier in Zuid-Amerika te zullen zijn, maar al vanaf de tweede week begon de tijd, op de een of andere manier, twee keer zo snel te verstrijken.
Zaterdag was trouwens mijn laatste kans om toe te geven aan mijn nieuwe verslaving: Grido schepijs. In Córdoba vind je deze ijskraampjes op elke straathoek, maar in andere steden is dit, helaas, niet het geval. Misschien maar goed ook.
Mijn oude huisgenootje, Sophie, was toevallig ook in Salta, dus zondagavond daar nog een lekker pizzaatje mee gegeten. Leuk om mensen op andere plaatsen weer te meeten. Zo ga ik vanaf komende vrijdag samen met Charlotte, een chica van de talenschool, voor een paar dagen werken in een natuurreservaat. Voor de vineyard hadden ze al genoeg vrijwilligers, maar ik denk dat dit ook heel vet gaat worden!
Het reservaat is alleen te voet bereikbaar (3 km) en internetverbinding o.i.d. is er niet. Het zal dus wel echt in de middle of nowhere liggen, ik ben benieuwd! (Zie de link:http://www.aldealuna.com.ar/).
Dan nog een enigszins schokkend nieuwtje: ik heb steak gegeten! Van tevoren had ik me er al op voorbereid dat het waarschijnlijk lastig zou worden altijd vegetarisch te eten in een vleesliefhebbend land als Argentinië. En aangezien dit land bekend staat het beste vlees ter wereld te hebben, zou het toch wel zonde zijn als ik dat niet ten minste een keer zou proberen. Ik moet toegeven, het heeft me goed gesmaakt.
Tot snel!
Besos, Kyra
goed zo, vleeseter! dat maakt het voor ons ook iets gemakkelijker. veel plezier in het reservaat.
Wauw Kyr! Je verlegt je grenzen joh! Klinkt heel tof allemaal. Have fun, ik blijf je verhalen lezen.
Hee Kyra!!
Super leuk om je verhalen te lezen!!
Geniet er nog maar even goed van, want voor je het weet ben je weer terug in Nederland!
Wooh, Kyr, dan heb je vast even een knop om moeten zetten! Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt meis! :) Werkze :) Liefs
Ooooo, nu ben je ook een flexietariër! ;)
Hey meid! Super leuk om je verhalen te lezen joh! Volgens mij heb je het echt super naar je zin. Goed om te horen! Veel plezier nog de komende weken, ik hou je verhalen in de gaten. Niet teveel cerveza drinken en niet teveel achter die chico's aan jeeee weeeett spaanse worst sowiesoooo!! :-P
Kyrr!!!
Oh wat goed dat je het leuk hebt.. zo te lezen vermaak jij je prachtig!! Tijd vliegt he!? Dat van die steak vind ik echt geweldig. Sorry hahah!
Gister hebben we rodeo gereden bij TKB! Raad eens wie er gewonnen heeft... UHU!
Kyr spreek je snel en geniet er nog maar lekker van!!
Liefs Nynke
Te gek olle globetrotter! Vet leuk om te lezen!
Nu nog schepijs met steaksmaak ;-) haha, grappie!
GENIETEN JIJ :-D!!